چرا تا دیر نشده باید کسب و کار اینترنتی رو راه اندازی کنی؟

دوست خوبم سلام،

توی این مطلب میخوام در مورد یه موضوع خیلی مهم صحبت کنم که چرا تا دیر نشده باید کسب و کار اینترنتی خودت رو راه اندازی کنی؟

من چند ساله که برنامه نویسی میکنم و پروژه های مختلفی رو برای مشتری هام انجام دادم. از طراحی و ساخت اپلیکیشن و بازی های موبایل گرفته تا سامانه های تحت وب شبیه دیوار و شبیه سازهای کمک آموزشی نظامی.

توی بعضی از پروژهایی که انجام دادم، نقش مشاور رو هم داشتم و از نزدیک با چالش ها و درآمدهای اونها سروکار داشتم. با بررسی که میکردم متوجه شدم اونهایی که کسب و کار و مخصوصا آنلاین هم هستند رشد سریعتر و بهتری رو دارند.

 

حتی مشتری هایی داشتم که با اینکه در فضای آفلاین درآمدهای خوبی داشتند، وارد فضای آنلاین هم شدند و سعی کردند این دو رو با هم ترکیب کنند و البته نتایج خوبی هم گرفتند.

من خودم چند سال پیش چند بازی و اپ ساختم و در کافه بازار منتشر کردم. یکی از بازی های من که خیلی موفق شده بود، تقربیا روزانه برای من ۱.۵ میلیون درآمد داشت. هیچ وقت یادم نمیره که وقتی بازی رو منتشر کردم، تا صبح خونه نرفتم و توی دفتر کارم موندم و فقط صفحه پرداخت کافه بازار رو ری لود میکردم و پرداخت ها رو میدیدم. من اون شب اصلا نخوابیدم!

صبح بیدار میشدم و میدیدم که بیش از ۱ میلیون فروش داشتم و حس فوق العاده ای بود…

آقای وارن بافت عزیز و بزرگوار، یه جمله خیلی معروف داره که میگه:

 

وارن بافت

 

آره دوست خوبم، کسب‌وکار آنلاین یکی از این راه هاست که با هزینه و ریسک کم میشه شروع کرد.

غیر از ساخت اپ و بازی و پروژه هایی که انجام میدادم، یه سایتی به اسم اپریویو رو هم برای خودم راه اندازی کردم. این سایت در زمینه ارائه خدمات به توسعه دهنده ها و برنامه نویس های بازی فعالیت میکنه. یکی دو تا نیرو هم استخدام کردم و کمی هم سیستم سازی کردم و سایت از سال ۹۲ داره کار خودش رو میکنه و درآمد خوبی داره.

من از این سایت درآمد چند میلیون در یک روز هم داشتم. (از تبلیغات)

 

امیدوارم که تو هم هر چه زودتر کسب و کار اینترنتی خودت رو راه اندازی کنی و این لذت ها رو تجربه کنی…

 

و اما کسب‌وکار آنلاین چه مزیت هایی داره؟

 

۱- میتونی با سرمایه خیلی کم شروع کنی

یکی از موانع بزرگ برای شروع نکردن کسب‌وکار، ترس از ریسک کردن و برداشتن قدم های اولیه هست. در کسب‌وکارهای آنلاین، نیازی به اجاره کردن مغازه و فضای کاری نیست. از توی خونه هم میشه شروع کرد. نیاز به هزینه کردن برای دکوراسیون نیست. خیلی از هزینه ها حذف میشه. در واقع ریسک مون رو کاهش میده و شروع کار رو راحت تره میکنه.

میتونی با راه اندازی یک سایت و کسب دانش مدیریت و توسعه کسب‌وکار آنلاین، کارت رو شروع کنی و وقتی درآمد پایداری داشتی، دفتر کار اجاره کنی یا حتی بخری.

برای شروع کافیه فقط یه لپ تاپ، گوشی و دانش لازم رو داشته باشی. البته مقداری هم صبر و پشتکار…

 

۲- مدیریت زمانت دست خودته

اگر بگم که اصلا نیاز به زمان گذاشتن نداری و یا همه زمانت دست خودته دروغ گفتم، اینطور هم نیست. هر کاری نیاز به زحمت و وقت گذاشتن و صبر داره. بدون رنج کاشت، برداشتی هم حاصل نمیشه.

اما مزیتی که از نظر زمانی در کسب‌وکار آنلاین وجود داره اینه که انعطاف خوبی داره. یعنی چی؟ یعنی تو روز تعطیل، شب، توی مسافرت یا هر زمانی که خواستی میتونی کسب‌وکارت رو مدیریت کنی.

پس زحمت داره، اما اینکه این زحمت رو چه موقعی بخوای هزینه کنی دست خودته. من الان خودم دارم این مطلب رو خارج از دفتر کارم مینویسم و این قدرت انعطاف در زمان برای کسب‌‌وکارم رو دوست دارم.

 

۳- هر کجا که میخواهی باش، آسمان مال توست

یکی دیگه از خوبی های کسب‌وکار آنلاین اینه که به موقعیت جغرافیایی وابسته نیست. حتی اگه پرسنل هم داشته باشی، با امکاناتی که سایتت در اختیارت میذاره میتونی فروش ها و سفارشات رو بررسی کنی و از راه دور همه چیز رو مدیریت کنی. کاری که من خودم همیشه با موبایلم انجام میدم.

 

۴- مغازت رو جایی بزن که مشتری خور باشه

یکی از حرف هایی که بازاری ها همیشه میگن اینه که مکانی برای مغازه خوبه که رفت و آمد زیاد داشته باشه. توی کسب و کار آنلاین، همه ایران مشتری تو هستند. محدود به یک محله و شهر و استان نیستی. دیگه چی بهتر از این؟ بازاری به وسعت ایران…

 

۵- امروز و دیروز یا ماه قبل چند نفر اومدن توی سایتم؟

به جرات میشه گفت برجسته ترین تفاوت کسب‌وکار آنلاین با کسب و کارهای سنتی، امکان بررسی و اندازه گیری نتیجه بازاریابی و تبلیغاته.

با ابزارهایی که وجود داره، به راحتی میتونی در مکان یا شهر خاص یا برای قشر دلخواهت تبلیغ کنی و تعداد افرادی که وارد سایتت شدند رو اندازه گیری کنی. حتی میتونی مدت زمانی رو که هر کسی توی سایتت مونده و مطالبی رو که خونده، متوجه بشی.

خب اینها به چه دردی میخوره؟

توی کم شدن هزینه ها و اشتباهات دوباره به شدت کمک میکنه. چون میتونی اندازه گیری کنی. به قول معروف چیزی که قابل اندازه گیری نباشه قابل مدیریت هم نیست.

 

۶- قابلیت کش اومدن

فرض کن که یه رستوران داری و کارت هم حسابی گرفته. حالا میخوای رستورانت رو گسترش بدی. باید دوباره یه مکان پیدا کنی و مجهز کنی و خیلی کارهای دیگه تا بتونی کارت رو گسترش بدی. اما برای کسب‌وکار آنلاین این کار راحت تر انجام میشه. مثلا اگه تعداد بازدید کننده سایتت افزایش پیدا کرد، با ارتقا سرورهای سایت میتونی تعداد افراد بیشتری رو پوشش بدی.

اگه به نیروهای انسانی بیشتری نیاز داشتی، میتونی از فریلنسرها(نیروهای دور کار) استفاده کنی.

 


 

۲ نمونه از کسب و کارهای سنتی که آنلاین شدند و شاید باورت نشه!

 

۱- سفارش تخلیه چاه به صورت اینترنتی

“تخلیه چاه”، این عبارت کلیدی رو توی گوگل سرچ کن و نتایج رو ببین. مردم حتی دیگه حاضر نیستند که تا دم در خونه برند و از برچسب های لوله بازکنی که روی در و دیوارها می چسبونند رو بخونند. گوشی موبایل رو برمیدارند و عبارت تخلیه چاه رو جستجو میکنند.

حالا کی برنده است؟ کسی که زودتر کسب و کارش رو آنلاین کرده و توی میدون رقابت چند قدم جلوتر رفته.

تخلیه چاه

 

۲- خرید گوسفند به صورت اینترنتی

حتی گوسفند هم دیگه اینترنتی خرید و فروش میشه. با این کلمه کلیدی سرچ کن و سایتهای فروش گوسفند رو ببین: فروش گوسفند

فروش گوسفند

 

این وضعیت برای خیلی از کسب و کارهای دیگه هم وجود داره. چرا؟ یک نکته خیلی خیلی مهم:

الگوی مصرف مردم به مرور زمان تغییر میکنه و ما هم باید بر اساس رفتار آنها، تغییر جهت بدیم. باید جایی باشیم که مشتری هامون دنبالمون میگردند.

 

 


 

چند آمار خیلی مهم در مورد کسب‌وکار آنلاین در ایران

 

۱- وضعیت تجارت الکترونیکی در سال ۱۳۹۷

 

تجارت الکترونیک ایران در سال ۹۷

 

این آمار گویای خیلی چیزهاست. این آمار نشون میده که چرا هر چه زودتر باید کسب و کار اینترنتی رو راه اندازی کنیم. فقط ۲۶ درصد ضریب نفود خریداران اینترنتی در سال ۹۷ بوده و ما الان در سال ۹۹ هستیم.

 

۲- رشد تعداد مشترکین اینترنت در ایران

 

تعداد مشترکین اینترنت در ایران

 

این آمار رو سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر کرده. رشد مشترکین اینترنت همراه (خط آبی رنگ) قابل توجهه. این نشون میده که یه پتانسیل خیلی بالایی برای کسب و کارها وجود داره و باید از این فرصت استفاده کنیم.

 

۳- تعداد کسب و کارهای اینترنتی در استان های مختلف

 

کسب و کار اینترنتی در استان های مختلف

 

این امار تعداد کسب و کارهای اینترنتی در استان های مختلف رو نشون میده. از این آمار میشه متوجه شد که حتی استان های کوچکتر، اهمیت این موضوع رو به خوبی متوجه شدند و حضور در این فضا رو شروع کردند.

 

۴- آمار روزانه دیجی کالا

 

آمار روزانه دیجی کالا

 

خودم هم وقتی این آمار رو دیدم تعجب کردم. اون قسمتی که روی عکس، علامت یه فلش زدم رو ببین. نوشته مشتریان جدید ۱۰.۲۰۶ عدد!

یعنی با این که دیجی کالا این همه معروفه و برند شناخته شده ایه، باز هم روزانه این تعداد مشتری جدید داره.

ببین، حالا اگه ما کسب و کاری رو راه اندازی کنیم و خدمات متفاوتی رو ارائه بدیم، چقدر پتانسیل و چه درآمدهای خیلی خوبی پیش رومون هست.

 

۵- آمار گردش مالی در دیوار در سال ۱۳۹۷

 

آمار فروش در دیوار

این آمار فقط مربوط به گردش مالی در دسته بندی لوازم خانگی دیوار در سال ۹۷ هست.

 

در نهایت این رو بگم دوست خوبم:

مردم گوگلی شدند، پس تو هم تا دیر نشده کسب و کارت رو گوگلی کن

 

[promotion id=”40506″ ]

 

 

اشتراک گذاری:
تلگرام میلاد آکادمی

دیدگاهتان را بنویسید