چگونه بروزرسانی خودکار در وردپرس را غیرفعال کنیم؟
احتمالا میدونید که وردپرس میتونه به طور خودکار وبسایت شما رو آپدیت کنه. بعضی وقتها، پلاگینها و قالبها هم شامل این آپدیتها میشن.
با وجود تدابیر امنیتی، احتمال اینکه این آپدیتها بتونن در پشت صحنه به سایت شما آسیب بزنن، خیلی کمه.
در این مقاله به شما نشون میدیم که چطوری میتونین آپدیتهای خودکار وردپرس رو غیرفعال کنید. با انجام این کار میتونین از این به بعد به روزرسانی ها، را به صورت دستی انجام بدین.
چرا وردپرس به صورت خودکار آپدیت میشه؟
وردپرس هر چند وقت یکبار به دلایل مختلف امنیتی به طور خودکار نرمافزار اصلی خودش رو آپدیت میکنه. بعضی وقتها هم ممکنه وردپرس پلاگین یا قالب خاصی رو برای از بین بردن یه تهدید امنیتی احتمالی آپدیت کنه.
مثلا آپدیت یه پلاگین یا قالب وردپرس ممکنه یه آسیبپذیری مهم رو از بین ببره. اگه این پلاگین یا قالب خیلی خوب باشه و وبسایتهای زیادی از اون استفاده کنن، تیم اصلی وردپرس ممکنه یک آپدیت خودکار رو برای اون ارائه بده.
با این وجود، وردپرس به شما این امکان رو میده تا تصمیم بگیرین که میخواین چه زمانی آپدیتها رو نصب کنین. توصیه نمیشه که آپدیتهای خودکار وردپرس رو خاموش کنین، چون این آپدیتها یه ویژگی امنیتی مهم محسوب میشن. اما باید این رو هم در نظر گرفت که این آپدیتها میتونن در برخی مواقع (به ندرت) وبسایت شما رو خراب کنن یا روی عملکرد اون تاثیر بذارن که این موضوع میتونه باعث بشه مشتریهاتون و در نهایت کسب و کارتون رو از دست بدین.
در نتیجه اگه مطمئنین که از پس مدیریت به روزرسانی های دستی وردپرس بر میاین، میتونین با خیال راحت آپدیتهای خودکار وردپرس رو غیرفعال کنین.
پیکربندی و غیرفعالکردن آپدیتهای خودکار در وردپرس
سادهترین راه برای انجام این کار، نصب و فعالسازی افزونه Easy Updates Manager هستش.
بعد از فعالکردن این پلاگین، باید به قسمت داشبورد (Dashboard) و بعد از اون Updates Options برین تا بتونین تنظیمات خودتون رو پیکربندی کنین.
اینجا میتونین گزینه Disable all updates رو انتخاب کنین که همه آپدیتها رو برای شما غیرفعال میکنه، اما ما پیشنهاد نمیدیم این گزینه رو انتخاب کنین. چرا؟
چون انتخاب این گزینه توی درجه اول باعث میشه دیگه هیچ نوتیفیکیشنی برای آپدیت به شما نشون داده نشه. به جای این کار شما باید طبق خواستههای خودتون، تنظیمات رو انجام بدین. مثلا میتونین آپدیتهای خودکار برای پلاگینها و قالبها رو غیرفعال کنین، اما این کار رو برای آپدیتهای خودکاری که به هسته اصلی وردپرس مربوط میشن انجام ندین و بذارین اونا فعال باشن.
توجه: اگه بجای گزینه Disable auto updates، گزینهی Disable plugin updates و Disable theme updates رو فعال کنین، حتی دیگه نوتیفیکیشنهای مربوط به آپدیت رو هم توی لیست پلاگینها و قالبها نمیبینین.
Easy Updates Manager یه گزارش از همه چیزایی که آپدیت شدن رو نگه میداره. بنابراین اگه برای سایت شما مشکلی پیش بیاد، میتونین به نسخه قبل آپدیت برگردین. برای انجام این کار باید وارد داشبورد بشین، گزینه Updates Options رو انتخاب کنین و بعد از اون روی تب Logs کلیک کنین.
یه نسخه پرمیوم هم برای پلاگین Easy Updates Manager وجود داره که قابلیتهای خیلی بیشتری رو در اختیارتون میذاره. مثلا با افزونه UpdraftPlus ادغام میشه و بهتون این امکان رو میده که بتونین قبل از آپدیت، به صورت خودکار یه نسخه پشتیبان از سایتتون رو ذخیره کنین.
غیرفعالکردن آپدیتهای خودکار وردپرس بدون استفاده از پلاگین
به هر دلیلی ممکنه که نخواین از یه پلاگین برای غیرفعالکردن آپدیتهای خودکار وردپرس استفاده کنین. برای اینکه این کار رو بدون استفاده از پلاگین انجام بدین، باید این خط کد رو به فایل wp-config.php اضافه کنین:
define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );
این خط کد همه آپدیتهای خودکار وردپرس رو غیرفعال میکنه.
نکته: اگر میخواین آپدیتهای اصلی رو دریافت کنین، اما آپدیتهای قالبها و پلاگینها رو غیرفعال کنین، میتونید فیلترهای زیر رو به فایل functions.php یا پلاگین خاص مدنظرتون اضافه کنین.
غیرفعالکردن آپدیت خودکار پلاگینها در وردپرس:
add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_false' );
غیرفعالکردن آپدیت خودکار قالبها در وردپرس:
add_filter( 'auto_update_theme', '__return_false' );
نکات مثبت و منفی آپدیتهای خودکار در وردپرس
الان دیگه میدونین که چطور باید آپدیتهای خودکار وردپرس رو غیرفعال کنین، اما سوال اصلی اینه که واقعا باید این کار رو انجام بدین یا نه؟ خوشبختانه یا متاسفانه هیچ جواب درستی برای این سوال وجود نداره و جواب اون در حقیقت به شما و وبسایتتون بستگی داره.
مثلا ما توی سایت خودمون، آپدیتهای خودکار قالب و پلاگینها رو غیرفعال کردیم ولی آپدیتهایی که به هسته اصلی وردپرس مربوط میشن رو هنوز دریافت میکنیم.
شاید بهتر باشه یه نگاهی به مزایا و معایب آپدیتهای خودکار بندازیم تا بتونیم یه تصمیم درست درباره غیرفعالکردن آپدیتهای وردپرس بگیریم.
مزایای آپدیتهای خودکار در وردپرس
همونطور که گفتیم، آپدیتهای خودکار برای امنیت وردپرس خیلی عالی هستن. خیلی از افراد هستن که یادشون میره پلاگینهای یا هسته اصلی وردپرس وبسایت شون رو آپدیت کنن.
اگه آپدیتهای خودکار وردپرس رو فعال کنین، دیگه لازم نیست بعد از منتشر شدن هر آپدیت جدید هسته اصلی وردپرس، نگران آپدیت وبسایت تون باشین. هدف از این آپدیتها هم توی بیشتر مواقع برطرفکردن ضعفهای امنیتی هستش.
قبلا برای اینکه آپدیتهای خودکار وردپرس رو دریافت کنین باید برای اون هزینه پرداخت میکردین، اما امروزه همه میتونن بدون پرداخت هزینه به این آپدیتها دسترسی پیدا کنن.
این نکته هم مهم هستش که اگه وردپرس یا یکی از پلاگینهای شما مشکل امنیتی داشته باشه، به صورت خودکار آپدیتکردن رو شروع میکنه و این کار کمک میکنه تا سایت شما همیشه ایمن باشه؛ حتی اگر سرتون به کار گرم باشه یا از خونه دور باشین.
اگر چندین سایت دارید، فعالکردن آپدیتهای خودکار شاید بتونه به شما کمک کنه تا در وقتتون صرفهجویی کنین. حتی اگر یه سایت هم بیشتر نداشته باشین، اینکه وردپرس امنیت همه چیزها رو حفظ میکنه، به شما آرامش خاطر میده و کمکتون میکنه تا بتونین روی چیزای مهمتری تمرکز کنین.
معایب آپدیتهای خودکار وردپرس
تیم اصلی وردپرس که مسئولیت انتشار آپدیتها رو به عهده داره، تلاش میکنه تا این آپدیتها بدون هیچ مشکل یا نقص فنی انجام بشن. بنابراین احتمال اینکه آپدیتهای خودکار بتونن سایت شما رو خراب کنن و به اون آسیب بزنن، خیلی کمه. طبق تجربهای که ما داشتیم، آپدیتهای جزئی و سبک هنوز هیچکدوم از سایتهای ما رو خراب نکردن.
اصلیترین دلیلش هم اینه که ما همیشه از ترفندهای کاربری استفاده میکنیم و هیچکدوم از فایلهای اصلی وردپرس رو تغییر نمیدیم. توجه کنین که اگه فایلهای اصلی وردپرس رو تغییر بدین، این امکان وجود داره که آپدیتهای خودکار اونهارو نادیده بگیرن و مشکلاتی رو برای وبسایت شما بوجود بیارن.
اگر فایلهای اصلی قالب یا پلاگینهای وبسایت خودتون رو تغییر داده باشین و وردپرس هم برای آپدیت امنیتی مدام به شما اخطار بده، این احتمال وجود داره که آپدیتکردن باعث خراب شدن سایت شما بشه.
در نتیجه احتمال اینکه آپدیت خودکار پلاگینها، وبسایت شما رو خراب کنه و به اون آسیب بزنه، کم نیست. البته متغیرهای مختلفی مانند محیطهای مختلف سرور و ترکیب پلاگینها هم میتونه روی این موضوع تاثیر بذاره.
بطور کلی مهم اینه که بدونین این آپدیتها در بیشتر مواقع سایت شما رو خراب نمیکنن، اما شاید شما دلتون نخواد ریسک کنین و توی این حالت بهترین کار غیرفعالکردن اوناست.
یکی دیگه از معایب غیرفعالکردن آپدیتهای وردپرس اینه که شما دیگه به صورت خودکار حتی نوتیفیکیشنی برای آپدیت هم دریافت نمیکنین.
آیا باید من باید آپدیتهای خودکار وردپرس رو غیرفعال کنم؟
در آخر این تصمیم واقعا به شما و هدفی که دارین، بستگی داره.
برای بیشتر وبسایتهای وردپرسی، آپدیتهای خودکار کاملا بیخطر هستن و بهتره که اونارو غیرفعال نکنین.
از طرف دیگه، اگر یه فروشگاه اینترنتی یا یه سایت مهم رو اداره میکنین که خرابشدن اون باعث میشه تجارتتون رو از دست بدین یا توی دردسر بیفتین، شاید غیرفعالکردن آپدیتهای خودکار بهترین تصمیم ممکن باشه.
یادتون باشه که اگه آپدیت خودکار رو غیرفعال کردین، حتما آپدیتهای لازم رو به صورت دستی انجام بدین و مدیریت کنین تا خیالتون از بابت امنیت سایت کاملا راحت باشه.
یه نکته مهم دیگه هم اینه که فرقی نداره که از آپدیت خودکار یا دستی استفاده میکنین، حتما یادتون باشه که به صورت منظم از وبسایتتون پشتیبانگیری کنین تا اگه مشکلی برای وبسایت پیش اومد به نسخه قبلی اون دسترسی داشته باشین.
امیدوارم این مقاله به شما در تصمیم گیری برای غیرفعالکردن آپدیتهای خودکار وردپرس و نحوه انجامش کمک کرده باشه.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
تشکر از مطلب مفید و کاربردی شما…
بهترین مطلبی بود که برای بروزرسانی وردپرس دیدم
خواهش میکنم. موفق باشید.