بلاگ

وردپرس چیست و چطور از آن استفاده کنیم؟

قطعا اگر دارید این مقاله را می خوانید حتما با این اسم تا حدودی آشنا هستید و می خواهید در رابط با وردپرس اطلاعات بیشتری را کسب کنید. یا شاید هم می خواهید برای خود سایتی را بر پایه قالب وردپرس راه اندازی و مدیریت کنید.

در تعریف وردپرس می توان گفت که وردپرس یک سیستم کامل و ساده برای مدیریت محتواها در داخل وب سایت تان می باشد.

به زبانی ساده تر، شما برای داشتن یک وب سایت و معرفی خدمات و یا محصول خود نیاز به یک سیستم برای مدیریت کردن مقالات و نحوه نمایش و مدیریت فروش و کاربران خود و … دارید که وردپرس تمامی این موارد را به ساده ترین و بهترین شکل انجام می دهد.

 

سایت رسمی وردپرس

 

تاریخچه مختصری از سیستم مدیریت محتوای وردپرس

قبل از آنکه بیشتر در مورد وردپرس و قابلیت های آن صحبت کنیم به یک تاریخچه مختصر از آن می پردازیم.

مت مولنوگ پایه گذار وردپرس در سال ۲۰۰۳ بود که در همان اوایل بیشتر برای وبلاگ نویسی استفاده می شد. اما امروزه بعد از گذشت سالها و بروزرسانی ها و افزونه های جدید، به یک سیستم بسیار قدرتمند برای راه اندازی سایت های بزرگ و مدیریت آنها تبدیل شده است.

 

مت مولنوگ
مت مولنوگ – بنیان گذار وردپرس

 

انتخاب ظاهر و قالب سایت در وردپرس

یکی از ویژگی های بسیار دوست داشتنی وردپرس حق انتخاب تم و رنگ و قالب و نحوه نمایش تصاویر و محتوا است که این ویژگی با توجه به نیاز هر کسب و کاری می تواند متفاوت باشد.

وردپرس هر روزه در حال بروزرسانی قابلیت های خود می باشد که برای هر نوع سلیقه ای قالب ( WordPress theme ) متناسب طراحی نموده که شما با خرید لایسنس قالب اصلی می توانید با خیال راحت آن را دانلود و بر روی هاست خود نصب کنید.

وردپرس در سایت رسمی خودش با آدرس wordpress.org قالب های متنوعی از سایت های فروشگاهی، خبری، آموزشی و … معرفی کرده که شما با استفاده از فیلتر های مناسب، می توانید قالب مورد نظرتان را جست و جو کرده و از آن استفاده کنید.

 

البته با یک جست و جوی ساده در گوگل نیز می توانید قالب های رایگان وردپرس را پیدا کنید. اما به دلیل ضعف امنیتی، پیشنهاد نمی شود که از آنها استفاده کنید، خصوصا اگر قرار است کاربران زیادی در وب سایت شما ثبت نام کنند و از درگاه پرداخت تان استفاده نمایند.

جالب اینجاست که وردپرس حتی این قابلیت را هم برای شما فراهم کرده که به جای خرید هاست، آن را روی کامپیوتر خود راه اندازی کنید و بعد از کامل شدن سایت، اطلاعات را روی هاست آپلود نمایید.

در اصطلاح به این نوع هاست که از خود کامپیوتر خودتان استفاده می شود، لوکال هاست می گویند.

 

رابطه دوستانه وردپرس با گوگل

قطعا تمامی مدیران سایت این نکته برایشان بسیار اهمیت دارد که سایتشان در نتایج گوگل به نمایش درمی آید یا خیر. و می دانیم که گوگل فقط سایت هایی را در نتایج جست و جوی خود به نمایش می گذارد که برای گوگل بهینه شده باشد.

خوشبختانه وردپرس با طراحی و کد نویسی های مناسب خود تمامی موارد را به صورت استاندارد رعایت کرده و به جرات می توان گفت که قالب های وردپرس از بین CMS های موجود، یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا برای موتورهای جست و جو و خصوصا گوگل می باشد که از لحاظ SEO و بهینه سازی بسیار مناسب و ایده آل می باشد.

پس از این بابت نیز خیالتان راحت باشد که وردپرس تمامی استانداردهای گوگل را مد نظر قرارداده و حتی گزینه هایی نیز برای اجازه دادن و یا ندادن به گوگل در افزونه های وردپرس تعبیه شده است. البته فقط زمانی که خودتان مایل باشید، میتوانید به گوگل اجازه ایندکس دهید تا سایت شما را هم در پرونده های خود ذخیره و آماده نمایش به کاربران خود کند.

 

امنیت وردپرس

بعد از نصب و راه اندازی قالب، اولین و مهمترین چیزی که باید به آن توجه داشته باشید امنیت سایت شماست.
خوشبختانه وردپرس افزونه ها و قابلیت های بسیار بالایی در ایمن نگه داشتن سایت در نظر گرفته است که بلافاصله هر نوع رفتار مشکوکی را به شما گزارش می دهد.

در حالت کلی، تا زمانی که دنیای دیجیتال به سمت پیشرفت در حال حرکت است، به همان اندازه هم هکرها و ربات های هکر بروزتر میشوند و هیچ وقت نمی توان به صورت صد در صد گفت که مسئله امنیت سایت رفع شده است.

به همین خاطر همواره امنیت سایت خود را مد نظر داشته باشید و از افزونه های مناسب بر روی قالب خود استفاده نمایید.

 

قابلیت ها و رفع نیازهای یک مدیر سایت در وردپرس

یکی از تکراری ترین سوالاتی که مدیران سایت و کارفرمایان قبل از راه اندازی سایت خود می پرسند این است که آیا می توان به وردپرس اعتماد کرد و آیا جوابگوی کسب و کار، محصولات و خدمات من خواهد بود یا خیر.

اما بهتر است بدانید وردپرس امروزه به اندازه ای کامل شده و ارتقاء پیدا کرده که میتواند از هر نوع کسب و کاری پشتیبانی کند.

در حالت کلی، خود قالب وردپرس برای بارگذاری محتوا های شما و مدیریت آن پیش فرض هایی دارد. اما کار زمانی شروع می شود که سخن از افزونه ها و پلاگین های آن به میان می آید.

یعنی شما هر ایده ای برای ارتقاء و کاربر پسند بودن سایت خود داشته باشید، حتما افزونه ای سازگار با قالب شما وجود خواهد داشت که با نصب آن می توانید سایت خود را مجهزتر کنید و قابلیت های آن را افزایش دهید.

 

برای مثال ممکن است شما به افزونه ای برای مدیریت ایمیل های خود نیاز داشته باشید که با توجه به افزونه های مرتبط می توانید بهترین افزونه را روی قالب وردپرسی خود نصب کنید و ایمیل های دریافتی خود را دسته بندی و مدیریت کرده و برای هر کدام از افراد که از طرق مختلف ایمیل شان را در اختیار شما قرار داده اند، دسته خاصی ایجاد نمایید تا در زمان موردنظر ایمیل مرتبط برای آن دسته ارسال شود.

 

 

 

اشتراک گذاری:
تلگرام میلاد آکادمی

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • بسیار عالی و آموزنده بود.. سپاسگزارم
    به شخصه از بسته های آموزشی سایت میلاد آکادمی خرید کردم و واقعا کاربردی بوده برای من
    به دوستان توصیه میکنم حتما از بسته های آموزشی استاد صالحی خریداری و استفاده کنند

دیدگاهتان را بنویسید