بلاگ

ریچارد برانسون و دارایی ۴٫۵ میلیارد دلاری او

ریچارد برانسون یکی از تاثیرگذارترین سرمایه داران جهانه و اگه با برند ویرجین آشنا باشی، حتما نام برانسون رو هم شنیدی!

 

دارایی خالص ریچارد برانسون

 

ریچارد برانسون انگلیسی، بنیان گذار ویرجین گروپ هست و بسیاری از افراد کنجکاون بدونن که دارایی خالص او چقدره.

برند ویرجین کار خودش رو از سال ۱۹۷۲ و با ویرجین رکوردز شروع کرد و پس از اون ویرجین گروپ فعالیتش رو در زمینه های زیر گسترش داد:

  • ایستگاه های رادیویی
  • مخابرات بی سیم
  • سرویس های مالی
  • گردشگری فضایی
  • باشگاه های سلامت
  • هتل ها
  • خطوط هوایی
  • کلوب ها

 

ویرجین گروپ بیش از ۶۰ کمپانی در ۳۵ کشور جهان داره.

 

ریچارد برانسون با سرمایه گذاری هاش تونست به یه فرد تاثیرگذار در حوزه کسب و کار تبدیل بشه. کارهایی او الهام بخش خیلی از افراد بوده و در ادامه میخوایم ببینیم برای ساخت این امپراطوری چه کارهایی رو انجام داده.

 

دارایی خالص ریچارد برانسون حدود ۴٫۵ میلیارد دلار برآورد شده!

 

اوایل زندگی ریچارد برانسون

ریچارد برانسون در ۱۸ جولای ۱۹۵۰ در لندن به دنیا اومد. پدرش دادیار و مادرش هم مهماندار هواپیما بود. او بزرگ ترین فرزند خانواده بود و دو خواهر کوچک تر از خودش داشت.

برانسون به بیماری دیسلکسیا مبتلا بود که در واقع یه جور اختلال در خوندن و یادگیریه و همین شرایط هم دوران تحصیل رو براش سخت و دشوار کرد. اما برانسون از همون ابتدا مهارت های زیادی در زمینه کارآفرینی داشت و ذهنش تو زمینه کسب و کار خوب کار میکرد. او در ۱۱ سالگی با بهترین دوستش نیک پاول، تو مدرسه پرنده میفروخت.

برانسون در سال ۱۹۶۰ و در سن ۱۶ سالگی فعالیت کارآفرینی خودش رو، تنها با سرمایه ۱۰۰ یورویی و چاپ مجله ای به نام Student شروع کرد. او با افراد مشهور مصاحبه میکرد و تو اولین نسخه از مجله، تونست ۸۰۰۰ یورو به جیب بزنه.

 

همون موقع بود که تصمیم گرفت ترک تحصیل کنه و به طور جدی تر روی مجله اش کار کنه و تبلیغش کنه. والدینش هم از همون اول از ایده هاش حمایت میکردن و همین تشویق اونا، دلگرمی بزرگی برای برانسون بود.

ترک تحصیل و صرف زمان و تلاش برای کار، نتیجه بخش بود و یه سال بعد تونست به دارایی خالص ۵۰ هزار یورو دست پیدا کنه.

 

ویرجین رکوردز

برانسون آلبوم ها و قطعات موسیقی پرطرفدار و مشهور رو تو مجله اش تحت عنوان ویرجین، تبلیغ میکرد و بعد از اون، Virgin Mail Order که سفارش های دریافت شده از طریف ایمیل رو برای آهنگ های تخفیف خورده انجام میداد، راه انداخت.

 

او اولین مغازه فروش آهنگ رو در آکسفورد باز کرد و وقتی درآمدش زیاد شد، در سال ۱۹۷۲ و به همراه دوستش نیک پاول، ویرجین رکوردز رو راه اندازی کرد.

دلیل اینکه نام ویرجین رو برای کمپانی انتخاب کرد، این بود که خودش و کارمندانش هنوز تو این زمینه تازه کار بودن.

 

برانسون یه استودیوی ضبط در آکسفوردشایر راه انداخت و با خریداری یه ملک مسکونی در حومه شهر، استودیوی خودش به نام The Manor Studio رو تاسیس کرد. افرادی مانند John Cale ،Tangerine Dream ،Sandy Denny و Gong هم آهنگ هاشون رو تو این استودیو ضبط کردن.

با فروش آلبوم از Tubular Bells از Mike Oldfield در سال ۱۹۷۳، برانسون میلیون ها دلار پول بدست آورد.

این آلبوم اولین نسخه منتشر شده از ویرجین رکوردز بود که ۵ میلیون نسخه از اون فروخته شد و موفقیت چشمگیری رو برای کمپانی به همراه داشت.

 

برانسون ذاتا آدم ریسک پذیریه و خیلی مشتاق بود با برندها و هنرمندان جنجالی همکاری کنه. او با افراد وگروه هایی قرارداد همکاری امضا کرد که بقیه کمپانی ها از انجام این کار سر باز میزدن. Rolling Stones ،Steve Winwood ،Peter Gabrielle، Japan ،UB40 and Paula Abdul از جمله افراد و گروه هایی بودن که برانسون باهاشون قرارداد کار کرد.

دارایی خالص برانسون و کمپانی اون در سال ۱۹۷۹ به رقم ۵ میلیون یورو رسید. همین موفقیت های پی در پی هم باعث شد که ویرجین رکوردز و شعبه های اون در فرانسه، ژاپن و آلمان، در رده ۶ کمپانی برتر در این حوزه قرار بگیرن.

برانسون Necker Islands رو هم به مبلغ ۱۸۰ هزار دلار خریداری کرد.

 

ویرجین بوکز و ویرجین ویدئوز

ریچارد برانسون در سال ۱۹۸۰ امپراطوری ویرجین رو گسترش داد و ویرجین بوکز، ویرجین ویدئوز و ویرجین گیمز رو هم بهش اضافه کرد.

فعالیت ویرجین گیمز در صنعت بازی ویدیوئی بود و توسط ویرجین گروپ راه اندازی شد. ویرجین بوکز با چاپ کتاب Doctor Who New Adventure تونست به موفقیت چشمگیری دست پیدا کنه. اون موقع ویرچین گروپ صاحب بیش از ۵۰ کمپانی با ارزش ۱۷ میلیون دلار بود.

 

زندگی نامه ریچارد برانسون که بدست خودش هم نوشته شده، در سال ۱۹۹۸ منتشر شد. او در زندگی نامه اش داستان موفقیتش رو به اشتراک گذاشته و به اهمیت ریسک پذیر بودن و درس گرفتن از اشتباهات گذشته تاکید ویژه ای داره. کتاب های Business Stripped Bare: Adventures of a Global Entrepreneur و The Virgin Way: How to Listen, Learn, Laugh and Lead برانسون هم بسیار مورد تحسین قرار گرفتن.

 

شرکت هوایی ریچارد برانسون

 

ویرجین آتلانتیک ایرلاینز و ویرجین ترینز

ایده راه اندازی ویرجین ایرلاینز موقع لغو شدن سفر برانسون به پورتوریکو به سرش زد. او به مسافران پیشنهاد داد که با هزینه کمی سوار هواپیمای شخصی خودش بشن. برانسون در سال ۱۹۸۴ با همکاری راندولف فیلدز، ویرجین آتلانتیک ایرویز رو پایه گذاری کرد. یکی از دلایل محبوبیت این ایرلاینز خدمات ویژه ای بود که به مشتریان میداد. بستنی های رایگان در طول سفر، صفحات نمایش پشت صندلی و سرویس پیام رسان.

 

متاسفانه ویرجین ایرویز در سال ۱۹۹۰ با مشکلاتی روبه رو شد و برانسون معتقد بود و ثابت هم کرد که بریتیش ایرویز این دردسرها رو براشون بوجود آورده. او از بریتیش ایرویز به خاطر بدنام کردن ویرجین ایرویز رسما شکایت کرد.

برنسون مجبور شد برای نجات ویرجین ایویز، ویرجین رکوردز رو به مبلغ ۱ میلیارد دلار بفروشه. برانسون ارتباط عاطفی عمیقی با ویرجین رکوردز که اولین کمپانی موفق از امپراطوری ویرجین بود برقرار کرده بود و به گفته خودش، هنگام فروش ویرجین رکوردز این حس بهش دست داده بود که انگار داره بچه اش رو میفروشه.

 

برانسون معتقده که فرصت های کسب و کار مثل اتوبوس هستن، یکی پس از دیگری به سمتتون میاد.

همون سال بود که ویرجین ریلز به جمع خانواده ویرجین گروپ پیوست و اونا یه شرکت حمل و نقل ریلی رو در انگلستان راه اندازی کردن.

 

امپراطوری ویرجین به طور پیوسته سرمایه گذاری در صنعت گردشگری، هتل، کلوب و … رو ادامه میدن.

 

ویرجین کولا

برانسون با همکاری Silver Spring ویرجین کولا رو راه انداخت. او به آینده ویرجین کولا امیدوار بود و فکر میکرد بتونه با پپسی کولا و کوکا کولا رقابت کنه و حتی اونا رو کنار بزنه!

برانسون به طور رسمی رقابتش با کوکا کولا رو اعلام کرد، اما بعدا از این کارش پشیمون شد.

حتی با یه تانک قوطی های نوشابه کوکا کولا رو تو خیابون خرد کرد. شعبه های مختلف ویرجین کولا در انگلستان، آمریکا و سایر کشورها باز شد و خیلی از مردم از طعم این نوشیدنی خوششون اومد و ویرجین کولا کم کم طرفدار پیدا کرد. اما طعمش اونقدر خاص نبود که بتونه با حریف های قدری که تو میدون بودن رقابت کنه، همین وضعیت هم باعث شد که کم کم محبوبیتش رو از دست بده و فروشش کم بشه.

برانسون مدعی بود که کوکا کولا تبلیغات و بازاریابی خودش رو بیشتر کرده و توزیع کنندگان رو تحت فشار قرار داده که از ویرجین کولا خرید نکنن.

 

ویرجین موبایل

مخابرات بی سیم ویرجین در سال ۲۰۰۱ و با سرمایه گذاری مشترک Sprint، ویرجین موبایل رو تاسیس کرد که در حال حاضر در کشورهای مختلف مثل انگلستان، آمریکا، سنگاپور، لهستان، امارات متحده عربی، ایرلند و کانادا شعبه داره.

 

گردشگری فضایی و شرکت سفینه فضایی

به عقیده برانسون، حتی آسمان هم محدودیت نیست و ایده های کسب و کاریش خیلی فراترن. در سپتامبر ۲۰۰۴ اعلام کرد که یه قرارداد امضا کرده که یه کمپانی گردشگری فضایی به نام ویرجین گالاکتیک رو راه اندازی کنه.

 

ویرجین گالاکتیک به طور کامل متعلق به ویرجین گروپه و برانسون برنامه هایی برای اعزام گردشگر به فضا در سرش داره و صاحب چهار کمپانی فعال در حوزه فضانوردی هم هست.

Spaceship Company سفینه فضایی میسازه و Vox و Virgin Orbit هم دو کمپانی همکار دیگه شون هستن.

 

virgin fuel

 

Virgin Fuels و سایر پروژه های اجتماعی

برانسون یه فرد همه چی تمومه؛ یه سرمایه دار مشهور، ثروتمند و تاثیرگذار. فعالیت هاش تنها به حوزه سرمایه گذاری محدود نمیشه، بلکه به فعالیت های انسان دوستانه هم میپردازه. برای نمونه میتونیم به Virgin Fuels یا Virgin Green Funds که برای داشتن محیط زیست تمیزتر و سبزتر فعالیت میکنه، اشاره کنیم.

 

این کمپانی برای پرداختن به مشکل گرم شدن کره زمین راه اندازی شده و در سایر صنایع هم برای آوردن منابع تجدیدپذیر سرمایه گذاری کرده. Virgin Green Funds در بیش از ۱۰ کسب و کار شامل ویرجین آتلانتیک ایرویز و ویرجین ترینز نیز سرمایه گذاری کرده.

متاسفانه برانسون فعالیت های حمایت از محیط زیستش رو ادامه نداد و این کمپانی در سال ۲۰۱۴ بسته شد.

 

برانسون در سال ۱۹۹۹ حامی مالی ICMEC که در زمینه حمایت از کودکان فعالیت داره، شد.

Virgin Unite یه سازمان غیرانتفاعی متعلق به ویرجین گروپه که در سال ۲۰۰۵ و با همکاری کارآفرینی به نام تدی بلچر، مدرسه کارآفرینی برانسون رو در آفریقای جنوبی تاسیس کرد.

Virgin Unite پروژه های دیگه ای برای مبارزه با بیماری هایی مثل ایدز هم داره.

 

هتل ها و مراکز سلامت

Virgin Care توسط Assura Medical پایه گذاری شد و در سال ۲۰۱۰ توسط ریچارد برانسون خریداری شد. Virgin Care یه قرارداد هفت ساله برای سرویس دهی به کودکان، نوجوانان و جوانان داشت و در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۷ به مشکل قانونی خرد، اما خوشبختانه مشکلات حل و فصل شد.

 

مجموعه هتل های ویرجین هم در سال ۲۰۱۰ راه اندازی شد. اولین هتل در ادینبورگ و چهارمین و آخرین هتل هم در فوریه ۲۰۱۹ در سان فرانسیسکو باز شد. اونا قصد دارن تا سال ۲۰۲۵ در ۲۰ کشور جهان هتل راه اندازی کنن. به گفته برانسون، مشتری های هتل بابت هیچ چیزی هزینه اضافه پرداخت نمیکنن.

 

برانسون به عنوان کارآفرین و رهبر

یه کارآفرین خوب فارغ از اینکه استعداد خدادادی برای رهبری داشته باشه یا نه، باید تیمش رو به خوبی رهبری کنه. برانسون هم تو این زمینه توانایی زیادی داره و یه کارفرمای مورد احترامه.

به خوبی میتونه استعدادها و توانایی های افراد رو کشف کنه و همین هم باعث شده که به افراد بااستعداد، فرصت های زیادی برای شکوفا کردن استعدادشون بده.

 

برانسون هیچوقت از گوش دادن و یاد گرفتن از کارمندانش خجالت نکشیده. او مدعیه که از طریق یادگیری و کار با آدم های بااستعداد اطرافش تونسته به این حد از موفقیت دست پیدا کنه.

 

نقل قول از ریچارد برانسون

 

برانسون به عنوان یه سرمایه دار

آزادی اقتصادی و مالی کلید سرمایه داریه و به این ترتیب میتونین آزادانه شغل، کارمندان و حرفه های خودتون رو انتخاب کنین و بدون اینکه موانع دولتی سد راهتون بشن، آزادانه مسیر کاریتون رو ادامه بدین.

برانسون به عنوان یه سرمایه دار، از آزادی اقتصادی که داشته سود برده و با میل شخصی خودش، چیزی رو که میخواسته ساخته و فروخته. او کارمندانش رو نه بر اساس صلاحیت ها، بلکه بر اساس مهارت ها و تناسب فرهنگیشون انتخاب میکنه.

بر خلاف سایر سرمایه داران، برانسون معتقده که نباید فقط به فکر منافع شخصی بود، بلکه باید به سایر سرمایه داران هم کمک کرد. او معتقده که سرمایه داری راهش رو گم کرده و دیگه به فکر سایر مردم این کره خاکی نیست.

 

یه آدم ریسک پذیر

برانسون در طول زندگیش آدم بسیار شجاع و ریسک پذیری بوده. همیشه به استقبال ایده هایی که بقیه نسبت بهش روی خوش نشون نمیدادن رفته و حتی یه بار در سفر به دور دنیا با بالن هوای گرم که نزدیک بود خودش رو به کشتن بده، ثابت کرد که همیشه از ریسک استقبال میکنه.

در واقع میخواست با این کار به رکورد جهانی هم ثبت کنه، اما وقتی بالن با کمبود سوخت مواجه شد، تصمیمش رو عوض کرد تا زنده بمونه.

 

برانسون هر ایده ای که به سرش میزنه رو عملی میکنه و هیچ موقع ترس به دلش راه نمیده.

 

شکست های برانسون

موفقیت های برانسون در نتیجه ریسک هایی بوده که کرده، اما بعضی از تصمیماتش هم به شکست منجر شدن.

در سال ۱۹۹۶ برانسون تصمیم گرفت وارد عرصه مد و زیبایی بشه. ویرجین گروپ یه برند لوازم آرایش، پوشاک و لباس عروس به نام Virgin Bride هم داشتن، اما متاسفانه این کسب و کارشون چندان موفق نبود و عمر کوتاهی داشت.

برانسون یه خط هوایی و حمل و نقل ریلی موفق داشت و به فکر فعالیت در حوزه اتومبیل بود. در سال ۲۰۰۰، اونا ویرجین کارز رو راه اندازی کردن. اول کار کمپانی عملکرد خوبی رو به نمایش گذاشت، اما متاسفانه چند سال بعد بسته شد.

برانسون میگه که اونا میخواستن با ویرجین کارز، شیوه فروش اتومبیل رو دگرگون کنن.

 

ویرجین دیجیتال که در سال ۲۰۰۵ راه اندازی شد، یه سایت دانلود آهنگ بود که مثل آی تیونز کار میکرد. اما متاسفانه نتونست با آی تیونز رقابت کنه و دو سال بعد بسته شد. اما برانسون از این تجربه درس گرفت و فهمید که باید روی ایده های خودش کار کنه، نه اینکه از ایده سایر کمپانی ها تقلید کنه.

 

برانسون در هیچ کدوم از پروژه هاش زود تسلیم نشد و تا لحظه آخر هم دست از تلاش نکشید. البته بعضی وقت ها هم به مشکلاتی برخورد، برای نمونه در مورد ویرجین آتلانتیک ایرویز به مشکلاتی خورد، اما تونست اون رو نجات بده.

به گفته برانسون، با پیروی از قوانین نمیشه چیزی یاد گرفت، باید مرتبا کار و تلاش کرد و از شکست ها درس گرفت.

 

جمع بندی

برانسون یکی از تاثیرگذارترین سرمایه گذاران جهان محسوب میشه. شخصیت پرانرژی و جسور و ذهن توانمندش در حوزه کسب و کار اون رو به موفقیت های چشمگیری رسونده. او در سن کم کسب و کارش رو راه اندازی کرد و با این کار ثابت کرد که سن، فقط یه عدده!

برانسون در طول چهل سال تونست این امپراطوری رو بنا کنه و اون رو تنهایی اداره کنه.

برانسون هنوز هم به دنبال مارکت ها و ایده های جدیده و فقط و فقط به دلیل عشق و علاقه ای که به کمک کردن داره، زمانی زیادی رو هم به Virgin Unite که بخش غیرسودآور ویرجین گروپ هست اختصاص میده.

برانسون عاشق کارشه و زمانی که مجبور شد ویرجین رکوردز رو بفروشه، گریه کرد. برانسون موفقیت هاش رو مدیون کار و تلاش سخت، سرعت و شانسه!

او هیچ موقع اجازه نداد که کمبودها، بی تجربگی ها و شکست ها سد راهش بشن. اشتیاق و انگیزه زیاد باعث شد تا برانسون به دارایی خالص نزدیک به ۵ میلیارد دلار برسه.

 

اشتراک گذاری:
تلگرام میلاد آکادمی

دیدگاهتان را بنویسید