بلاگ

بیل گیتس دارایی ۱۰۳٫۴ میلیارد دلاری خود را چگونه بدست آورد؟

مدیرعامل سابق مایکروسافت

 

همه چی با یه تماس تلفنی در سال ۱۹۷۵ شروع شد…

بیل گیتس دانشجوی سال دوم بود و همیشه کارها و حتی پروژه های اضافه رو به خوبی انجام میداد. اون زمان تنها دارایی بیل گیتس ایده ای بود که در سر داشت، اما نمیدونست چطور به ایده اش جامه عمل بپوشونه. اما یه حس عجیب و غریب نسبت به نرم افزارش داشت. اون باید یه چیز متفاوت و خوب از آب در میومد…

 

ارزش دارایی بیل گیتس در می ۲۰۲۰، رقم ۱۰۳٫۴ میلیارد دلار برآورد شده است.

 

اون تماس تلفنی که ازش حرف زدیم از طرف Currier House هاروارد به یه کمپانی کوچیک در آلبوکرک بود که کار ساخت اولین کامپیوتر رومیزی دنیا رو شروع کرده بود…

گیتس به اونا پیشنهاد فروش نرم افزارش رو داده بود، اما همیشه یه ترسی تو وجودش بود که اونا هویت اصلیش و اینکه هنوز یه دانشجوی در حال تحصیل هست رو بفهمن.

 

رد شدن قبل از ثروتمند شدن

اما جواب اونا چی بود؟ “ما فعلا آمادگیش رو نداریم، یه ماه دیگه سر بزن.”

 

بیل گیتس هنوز هیچ نرم افزاری رو کدنویسی نکرده بود و به همین دلیل هم از این زمان بندی خیلی استقبال کرد.

از اون لحظه به بعد گیتس به صورت شبانه روزی روی همون پروژه اضافی که اونو از خوابگاه دانشجویی به دارایی فعلیش رسوند، کار کرد.

 

بیل گیتس جوان

 

درس هایی از زندگی بیل گیتس

اگه بخوایم شخصیت بیل گیتس رو تو یه جمله خلاصه کنیم، به این میرسیم: به شدت کنجکاو.

 

به گفته پدرش، او از همون سنین کودکی هر نوع کتاب از دایره المعارف گرفته تا کتاب های علمی-تخیلی رو با علاقه و حرص و طمع زیادی میخوند. علاقه او به مطالعه به قدری زیاد بود که خانوادش مجبور میشدن موقع شام، اون رو از کتاب خوندن منع کنن.

 

یادگیری از اشتباهات و پذیرش اونا برجسته ترین ویژگی بیل گیتس بود که او رو از همسن و سالاش متمایز میکرد.

والدینش هم به هوش و ذکاوت و دستاوردهای بیل گیتس افتخار میکردن و به جای اینکه مجبورش کنن تلاشش رو برای کاری که نتیجه میده، دو برابر کنه، تشویقش کردن که شرکت در کلاس های ورزشی رو ادامه بده.

 

بیل گیتس میگه اون زمان فکر میکردم که کاری ازم در نمیاد و بی هدفم. اما همین تجربیات باعث شد تا مدیریت و رهبری رو یاد بگیره و به کسی که الان هست تبدیل بشه. او به صبر و استقامت در برابر مشکلات عادت کرده بود. میشه گفت این راز موفقیت سازنده نرم افزاریه که میلیاردها کامپیوتر در جهان رو به کار میندازه.

 

ترک تحصیل از دانشگاه هاروارد، برای مایکروسافت

طی یه اقدام جسورانه و در حالی که فقط دو سال از تحصیلش در دانشگاه هاروارد گذشته بود، ترک تحصیل کرد.

در اون زمان بیل گیتس برای خودش یه کسب و کار داشت و با پل آلن، هم بنیان گذار اون کار بود و اتفاقا کارشون هم حسابی گرفته بود.

هرچند ترک تحصیلش والدینش رو کمی ناراحت و نگران کرد، اما اونا به استعدادهای فرزندشون ایمان داشتن و بهش اجازه دادن کاری (دنیای کامپیوتر) رو که بهش علاقه داره ادامه بده.

گیتس همراه با آلن در سال ۱۹۷۵ کمپانی خودشون رو که در زمینه ریزپردازنده ها و نرم افزارها کار میکرد و در ابتدا Micro-Soft نام داشت، تاسیس کردن.

هدف اصلی اونا ساخت یه نرم افزار برای Altair 8800 بود که جز اولین کامپیوترهای رومیزیه. اونا توی آلبوکرک یعنی جایی که MITS سازنده Altair 8800 هم مستقر بود، یه فروشگاه راه انداختن.

 

بعد از گذشت سه سال، درآمد مایکروسافت به ۱ میلیون دلار رسید و در سال ۱۹۷۹ بود که اونا تصمیم گرفتن مقر اصلی کمپانی رو به بلویو واشنگتن منتقل کنن.

 

این وضعیت همچنان ادامه داشت و کمپانی موفقیت های پی دی پی رو تجربه میکرد. سرانجام در سال ۱۹۸۱ مجوز استفاده از نرم افزارش رو به IBM که در حال عرضه اولین کامپیوتر شخصیش بود، اعطا کرد.

ویندوز در سال ۱۹۸۵ متولد شد و سیستم عامل کاملا جدیدی رو در اختیار مشتریان قرار داد. کمپانی یک سال بعد، یعنی زمانی که بیل گیتس تنها ۳۰ سال داشت، تونست سهامش رو به ۶۱ میلیون برسونه.

 

ملیندا گیتس، به بیل گیتس یه “نه” محکم و قاطع گفت

در سال ۱۹۸۷ بیل گیتس یه علاقه مندی جدید و متفاوت پیدا کرد…

کمپانی مایکروسافت یه مدیر محصول جدید به نام ملیندا فرنچ رو استخدام کرده بوده که فارغ التحصیل رشته علوم کامپیوتر بود.

موقعیت های کاری زیادی برای او وجود داشت و حتی IBM هم بهش پیشنهاد همکاری داده بود، اما ملیندا تصمیم گرفت در مایکروسافت مشغول به کار بشه…

برای همینم به نیویورک رفت و با مدیرعامل کمپانی، یعنی بیل گیتس ملاقات کرد.

 

ملیندا، دل بیل گیتس رو برد و این عشق و علاقه نسبت به ملیندا بیشتر و بیشتر شد. چند ماه بعد، گیتس او رو صدا کرد و گفت: “اگه موافق باشی میتونیم با هم بریم بیرون… میشه شماره تلفنت رو به من بدی و دو هفته بعد قرار بذاریم؟” و اما جوابی به شنید این بود: “دو هفته بعد؟ من نمیدونم دو هفته بعد برنامه ام چیه و راستش زیاد از این پیشنهاد شگفت زده نشدم…”

یه ساعت بعد بیل دوباره صداش زد و گفت: “الان چی؟” ۷ سال از این ماجرا گذشت و سرانجام اونا با هم ازدواج کردن.

 

بیل و ملیندا گیتس

 

بنیاد خیریه بیل و ملیندا گیتس

روزهای آخر سفرشون به آفریقا (پیش از عروسی) بود که در حال قدم زدن کنار ساحل، یه مکالمه خیلی عمیق و جدی درباره ثروتشون کردن.

خلاصه اش این بود که “بخش اعظمی از این ثروت به جامعه باز خواهد گشت” و اونا به انجام این کار متعهد شدن.

در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۸، کمک های انجام شده به بنیاد خیریه اونا به ۵۰٫۱ میلیارد دلار رسید. در ۲۰ سال اخیر سرمایه گذاری های چشمگیری در حوزه سلامت انجان دادن.

بیل گیتس رسما امور بشردوستانه رو به عنوان شغل دومش اعلام کرده و شاهد بازده قابل توجه فعالیت هاش در حوزه های مالی و بهداشت جهانی در سرتاسر دنیا بوده.

اما ماموریت بیل گیتس فراتر از تجویز داروهای جدیده و موثره. به قول خودش “این کافی نیست”. چون داروها معمولی گرونن و رسیدن اونا به دست بیماران مناطق محروم، روستایی و جنگ زده کار سختیه. به همین دلیل هم میخواد این وضعیت رو تغییر بده و با مشارکت همسرش، ۱۰ میلیارد دلار روی سازمان هایی مثل Gavi ،Vaccine Alliance ،Global Fund و Global Polio Eradication Initiative که برای مقابله با این چالش بوجود اومدن، سرمایه گذاری کردن.

 

یدک کشیدن عنوان “ثروتمندترین فرد جهان” (برای یه مدت زمان نسبتا طولانی)

بیل گیتس ۱۳ سال تونست در جایگاه اول فوربز، به عنوان ثروتمندترین فرد جهان حضور داشته باشه. اما الان جف بزوس، مدیرعامل کمپانی آمازون این مقام رو از آن خودش کرده و گیتس در رتبه دوم لیسته.

دارایی خالص بزوس در سال ۲۰۲۰، رقم ۱۲۰ میلیارد دلار بود که اختلاف چندان زیادی با ۹۸٫۹ میلیارد دلار گیتس نداره!

 

بازنشسته شدن از مایکروسافت

در ۲۷ ژوئن ۲۰۰۸، بیل گیتس بازنشسته شد و دیگر امور و وظایف روزانه خود در مایکروسافت رو کنار گذاشت. او بخش اعظمی از سهامش رو فروخت و در حال حاضر فقط صاحب ۱ درصد از سهام مایکروسافته، اما هنوز هم جز هیئت مدیره اونجاست.

 

کمپانی مایکروسافت

 

۱۵ نقل قول تاثیرگذار از بیل گیتس، در مورد ثروت و موفقیت

  1. موفقیت معلم فریبکاریه، چون افراد باهوش رو گول میزنه که فکر کنن امکان نداره هیچوقت شکست بخورن.
  2. اگه نمیتونی یه اثر خوب و ماندگار خلق کنی، حداقل روی ظاهرش کار کن.
  3. هوش یک مفهوم زیرکانه است و افراد باهوش قدرت مشاهده حقایق جدید رو دارن و وقتی مسئله‌ای براشون مطرح شه، بلافاصله سؤالی رو مطرح میکنن که به حل مشکل کمک کنه. اونا توانایی یادآوری سریع همه چی رو دارن و میتونن ارتباط بین حوزه‌های مختلف رو درک کنن. قدرت خلاقیت و نوآوری بهشون این توانایی تأثیرگذار بودن رو میده.
  4. همیشه برای انجام کارهای سخت از افراد تنبل کمک میگیرم، چون اونا راحت ترین راه برای انجام اون کار رو پیدا میکنن.
  5. معمولا افراد کارهایی رو که میتونن تو یه سال انجام بدن خیلی بزرگ میکنن، اما کارهایی رو که میتونن تو ده سال انجام بدن، دست کم میگیرن.
  6. مشتریان ناراضی مهم ترین منبع یادگیری هستن.
  7. عمر مفید مالکیت معنوی، به اندازه یه موز هست.
  8. خودتو با هیچ کس تو دنیا مقایسه نکن، این کار توهین به خودته.
  9. من فقط ده درصد از بازه های زمانی تفکرم رو به کسب و کار اختصاص دادم. کسب و کار و تجارت اونقدرها هم پیچیده نیست. هیچ وقت نخواستم اونو رو کارت ویزیتم قرار بدم.
  10. یه تصمیم رو دو بار نگیر. همون اول کار وقت و انرژی خودت رو صرف اتخاذ بهترین تصمیم کن تا دوباره مجبور نشی مرورش کنی و روش وقت بذاری. اگه عادت داری مدام مشکلات رو باز و مرور کنی، این وضعیت نه تنها در انجام کارها، بلکه در انگیزه ات هم مشکل بوجود میاره. پس اگه یه بار یه تصمیمی رو گرفتی، چرا باز خودتو با فکر کردن بهش اذیت میکنی؟
  11. اگه استراتژی اشتباه باشه، حتی با وجود داشتن اطلاعات هم شکست میخوری. اگه در انجام کارها ضعیف عمل کنی، از دنیای کسب و کار کنار گذاشته میشی.
  12. اگه به مردم مشکلات و راه حل ها رو نشون بدی، شروع به اقدام میکنن.
  13. موفقیت های ما از همون اول بر پایه شراکت ها بوده.
  14. رهبران افرادی هستن که به بقیه قدرت میدن و این چیزیه که در قرن آینده شاهدش خواهیم بود.
  15. ما همیشه تغییراتی رو که در دو سال آینده رخ میدن زیاد بررسی میکنیم، اما تغییراتی رو که در ده سال آینده رخ میدن نادیده میگیریم. پس منفعل نباش!

 

جمع بندی

ما به دلیل کنجکاوی ذاتی مون، دوست داریم درباره ثروت و دارایی خالص افرادی مثل بیل گیتس مطالعه کنیم تا بفهمیم چطور به این همه ثروت دست پیدا کردن؟ با این همه پول چیکار میکنن؟ زندگی شون چطوره؟ انگار یه دیوار نامرئی وجود داشته باشه و بخوایم به این طرف دیوار سرک بکشیم و همه چی رو بفهمیم.

افراد خیلی ثروتمند یه سری رمز و راز دارن که بقیه ازشون بی خبرن! اما خبر خوب اینکه ما هم میتونیم این کارها رو یاد بگیریم. وقتی شروع به یادگیری آنچه ثروتمندان بلدن بکنیم، میتونیم کارهایی رو هم که انجام دادن انجام بدیم و زندگی رو بسازیم که خیلی ها رویاش رو دارن.

 

اشتراک گذاری:
تلگرام میلاد آکادمی

دیدگاهتان را بنویسید