بلاگ

۱۰ قانون یک وبسایت موفق

در این چند سال، افراد یا گروه های زیادی رو دیدم که با ذوق و شوق خیلی زیاد، سایتشون رو راه اندازی کردن و بعد از کلی سر و صدا و هیاهو، تب روزهای اولشون خوابیده و حتی همه چیز رو رها کردن.

ما وب سایت دیگه ای به اسم اپریویو داریم که در زمینه نقد و بررسی اپلیکیشن ها و بازی های موبایل از سال ۹۲ در حال فعالیته. یادمه یکدفعه چندین رقیب برای ما به وجود اومد و کلی سر و صدا راه انداختند. یکی از بچه های تیم اومد گفت میلاد، اینها خیلی قوی دارن حرکت میکنن. راستش رو بگم خودمم یکم نگران شده بودم.

چیزی که من گفتم این بود، همیشه شروع هر کاری، هیجان انگیزه و پر انرژی. این مهم نیست. قدرت واقعی توی استمراره.

 

بعد از مدتی دیدیم که یکدفعه فعالیت اون سایت تموم شد و برای همیشه خاموش شد و حتی بقیه رقبا. توی این سالها، تجربه های زیادی از این دست داشتم و توی این مطلب میخوام بعضی از اونها رو بهت منتقل کنم.

 

قانون اول: برای اسم سایت وقت بذار

اگه بخوام خیلی خلاصه بگم و البته اصل مطلب رو منتقل کنم: نبوغ در سادگیست.

 

از اسمی استفاده کن که حتما این چند مورد رو داشته باشه:

۱- کوتاه باشه.

۲- قابل یادآوری باشه. بهتره از اسامی که قبلا توی ذهن آدمها وجود داره به نحوی استفاده کنی.

۳- تصویری باشه.

۴- نوشتنش ساده باشه و ایهام نداشته باشه.

 

برای انتخاب نام دامین پیشنهاد میکنم، حتما و حتما و باز هم حتما این مطلب رو مطالعه کنی:

۱۰ نکته کلیدی برای انتخاب نام دامنه مناسب

و همینطور این مطلب:

معرفی ۵ ابزار آنلاین برای ساخت نام دامنه

قانون دوم: وابسته نباش

من همیشه خودم این قانون رو داشتم. چون هیچ وقت از وابستگی خوشم نمیاد. طراحی و راه اندازی سایت رو خودت یاد بگیر و هیچ وقت وابسته نباش. مخصوصا اگه در ابتدای کار هستی. چرا؟

چون در ابتدای کار هنوز دقیقا نمیدونی چی میخوای و چی نمیخوای. مرتب داری چیزهای جدیدی یاد میگیری و باید روی سایت اعمال کنی و نتیجش رو ببینی. این وضعیت یکم زمان میبره تا سایت به حالت پایدار برسه.

برای همین اگه بخوای برای هر تغییری به طراح سایت وابسته باشی، کلی داستان داری، هم از نظر زمان و هم از نظر هزینه. درسته که یکم سرعتت کم میشه، اما بعد از مدتی مهارت لازم و کافی رو داری و به راحتی میتونی خودت سایتت رو مدیریت کنی.

در ضمن هیچ موقع فنداسیون کارت و بیزینست رو به کسی نسپار، مگر اینکه خودت مهارت کافی رو بدست آورده باشی که اگه روزی کارت گیر کرد خودت بتونی انجامش بدی.

 

قانون سوم: استمرار

این مهمترین قانون برای ساخت یه امپراطوریه. ساختن هر چیز بزرگی فقط با استمرار و قدم های ثابت ممکنه. موفقیت یه سایت هم دقیقا همینطوره. گوگل روزهای اول به شما اعتمادی نداره و این شما هستید که با تولید محتوای مداوم باید رضایتش رو جلب کنید.

از طرفی فقط تولید محتوای مداومه که کاربر رو نسبت بهت وفادار میکنه و باعث میشه در این مسیر همراهیت کنه. معمولا افراد در ابتدای مسیر، انرژی خیلی زیادی دارن، اما بعد از مدتی دلسرد میشن و همه چیز رو رها میکنن.

مسلما وقتی توی شروع مسیر هستی، کسی هنوز تو رو نمیشناسه و باورت نداره، اما با استمرار میتونی، خودت رو اثبات کنی و بگی منم هستم.

 

قانون چهارم: اول و آخر وردپرس

اصلا شک نکن. میدونم که سایت سازهای ایرانی و خارجی خیلی زیادی وجود دارن و امکانات مختلفی هم دارن. اما دوست خوبم، اصلا شک نکن. فقط از وردپرس استفاده کن.

من خودم این اشتباه مهلک رو کردم. سایت اپریویو با وردپرس بود، اما بنا به دلایلی تصمیم گرفتیم و کلی هزینه کردیم و خودمون یه چیزی شبیه وردپرس درست کردیم. خیلی زمان گذاشتیم و خیلی هزینه کردیم. باید بگم  اشتباه کردیم، اونم چه اشتباهی.

وردپرس ویژگی های زیادی داره. من فقط بعضی هاش رو میگم.

 

۵ ویژگی خیلی عالی وردپرس:

۱- رایگانه

۲- برنامه نویس وردپرس خیلی زیاد پیدا میشه

۳- برای هر کاری افزونه وجود داره

۴- کار کردن باهاش راحته

۵- هر کسی میتونه خیلی سریع، وردپرس رو یاد بگیره

 

قانون پنجم: همیشه سبز مثل کاج

سعی کن محتوایی بنویسی و توی سایت منتشر کنی که تاریخ انقضا نداشته باشه. باید به محتوای سایتت به دید دارایی نگاه کنی. محتوایی که همیشه واست کار کنه و واست مخاطب بیاره.

محتوایی که به صورت خبری باشه، جذابیت کوتاه مدتی داره و خیلی زود فراموش میشه.

 

قانون ششم: به رخ سایتت برس

تقریبا اکثر مطالب نیاز به عکس دارن و همین عکس ها هستن که ظاهر سایت رو دوست داشتنی و زیبا میکنن.

یه مشتری داشتم که سفارش طراحی سایت داشت. میگفت شما چیکار میکنین که اینقدر سایتتون جذابه. گفتم دلیلش عکس هایی هست که استفاده میکنیم. گفت خب چطوری؟ چیکار میکنین؟

گفتم وقت میذاریم.

 

حتما برای استفاده از عکس ها، وقت بذار. سایت های مختلف رو بگرد و با حوصله این کار رو انجام بده. سایت های زیادی هستن که میشه عکس های جذاب و رایگان رو ازشون دانلود و استفاده کرد. قبلا یه مطلب در این مورد نوشتم. لینکش رو اینجا واست قرار میدم.

 

۱۰ منبع رایگان عکس

 

 

قانون هفتم: ارتباطت رو حفظ کن

یکی از اشتباهاتی که بعضی از افراد میکنن، اینه که اطلاعات مخاطب هایی که توی سایتشون میان رو جمع آوری نمیکنن. بذار اینطوری بگم:

تو کلی وقت و انرژی میذاری و محتوای عالی منتشر میکنی، به امید اینکه مخاطب جذب کنی. فقط تولید محتوا کافی نیست. باید برای این قسمت از تولید محتوا هم برنامه داشته باشی. یعنی وقتی مخاطب از طریق سرچ گوگل محتوای سایت تو رو پیدا میکنه و وارد سایت میشه، باید به نحوی اطلاعات مخاطب مثل ایمیل رو بگیری و ارتباط باهاش رو حفظ کنی.

 

همین حفظ ارتباط باعث میشه که کم کم اعتماد به وجود بیاد و بعد هم فروش به راحتی انجام بشه. پس در هر صورتی ارتباط با مخاطب رو حفظ کن. ایمیل یکی از ارزان ترین و بهترین راه ها برای حفط ارتباط با مخاطبه. البته راه های دیگه ای هم هست، اما ایمیل گزینه ایه که همیشه پایداره. توی لینک زیر هم سرویس های ایمیل مارکتینگ رو معرفی کردم:

 

۹ امکان ضروری یک سرویس ایمیل مارکتینگ

 

قانون هشتم: تولید محتوای با ارزش

هر محتوایی، محتوا نیست. محتوای کپی، محتوا نیست. الان دیگه توی هر زمینه ای محتوای فراوانی وجود داره. از محتوا متنی گرفته تا ویدیویی…

برای اینکه بتونی مخاطب رو قانع کنی که تو بهتری یا بهترینی باید محتوای باارزش و درجه یک تولید کنی. ما بعضی مواقع برای بعضی از مقاله های میلاد آکادمی ۲ روز زمان میذاریم تا بتونیم محتوایی متفاوت و عالی تولید کنیم.

 

وقتی مخاطب، محتوا رو میخونه باید این حس رو داشته باشه که چه گنجی پیدا کرده.

 

اینطوری باید تولید محتوا کنی. از کپی شدن محتواهای سایتت هم نترس. کارت خودت رو بکن.

 

قانون نهم: آمار بگیر

یکی از کارهایی که بعد از راه اندازی سایت و تولید محتوا باید انجام بدی، اینه که هر روز صبح ۱۰ دقیقه وقت بذاری و آمارهای سایتت رو بررسی کنی. مخصوصا آمارهای گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکز.

این آمارها وضعیت، عملکرد و پیشرفت سایت رو نشون میدن. من خودم هر روز صبح این کار رو انجام میدم و متوجه میشم که با چه کلماتی سایت من رو جستجو میکنن و کدوم مطالب من بیشتر از همه مطالعه میشه.

اینطوری برای تولید محتواهای بعدی، راحت تر میتونم تصمیم گیری کنم.

 

قانون دهم: خودت باش

من خیلی از سایت ها رو دیدم که توی قسمت های سایت، از کلمات بزرگ مثل هلدینگ، مجموعه فلان یا تیم با سابقه فلان استفاده میکنن و میخوان خودشون رو بزرگ نشون بدن. مطمئن باش کاربرها این موارد رو به راحتی متوجه میشن. خودت باش و اصلا گنده گویی نکن.

 

هر چیزی که هست رو نشون بده. اگه واقعا محتوای عالی تولید کنی و حرفی برای گفتن داشته باشی، نیازی به این کارها نیست و بعد از مدتی، رشد سریع رو تجربه خواهی کرد.

 

اگه تو هم تجربه ای در این زمینه داری، نظرت رو حتما برای من بنویس…

 

اشتراک گذاری:
تلگرام میلاد آکادمی

6 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • درودبر استاد صالحی و تیم میلاد آکادمی. میگویل دو سروانتس گفته: تجربه مادر دانش هاست ویک ضرب المثل چینی هم گفته:اگر میخواهیدراه پیش روتون را بشناسید،از کسی بپرسید که از آن رد شده باشد. این مطلب بسیار عالیست و ده منبع رایگان عکس هم کمک میکنه سایت جذابتری بسازیم. سپاس فراوان از استاد صالحی که تجربیات ارزشمندشون و چنین منابع عالی رابه اشتراک گذاشتند.

دیدگاهتان را بنویسید